Monday, August 1, 2011

bulan berpesta :)

salam..alhamdulillah we are choosen from millions ppl to celebrate and feel the barakah of Ramadhan..hey say alhamdulillah cepat!
and i just came back from kedah..my permai kampung..oh die da x brape nk best mcm dlu2 tym saye jadi pemanjat pokok manggis setia sebab pokok manggis tu da tumbang..huuu..da cerah dah depannya and malam2 da x sesejuk dlu...plus my cousins decided to renovate the house..rumah kayu da runtuh n akan naiklah rumah bantu akibat gangguan binatang ape tah hr tu die sebut tp mmg bukan anai2 ku cnfirm ah tu..hahaha..we went back just for awhile..pagi sabtu bertolak from along`s house at serdang n ahad pagi da balik semula..kata nye...nnti ku da x sempat nak jumpe..heh kang ku balik lagi lepas2 raye ni mmg malu abes muke letak dlm bonet je x payah
kasik keluar..nauzubillah..moga Allah bagi ku dan kawan2 rezeki..amin!


ni akk ayah yg sulung yg ku panggil yong..ayah anak bongsu maka nya da mcm pangkat nenek da, plus, my real nenek sudah ke rahmatullah b4 i was born lagi
*sila abaikan pp apam tu ^^*

shud be our 1st teraweh night, we were planning to perform it at masjid putrajaya bersama2..ku mahu solat sama rosmah..hahahah lols
but b4 that kitorg pergi dinner as akk have to work that night..mase tgh tggu makan sampai kedengaran gedegang2 di tempat parking kereta..eh mcm kat tempat kite park je ayah?? hahaha memang lah hadiah awal ramadhan..haih banyak kan musibah pasal kereta2 ni sejak akhe2 ni..lepas satu satu...ku ckp kat angah kalau kereta die laa yg park kat tempat kreta ayah tu, mmg cnfirm jual je lah kereta die tu..asek laa kene hentam
so finally solat teraweh kat umah along aje..mmg ujian btol laa semayang ade
budak kecik kat umah..asek nk ketawe aje die wat aksi akrobatik die atas sejadah kitorang..haish aisha2~

hmm i had left fb for ramadhan..dont call me hypocrite..i just want to have some practice...
perut puasa, jadi hati juga harus berpuasa
fb actually is a good platform for daawah, same like blog and tumblr
but as a normal human being, i think it bring me more towards negative
so fo awhile i need some refreshment to purify my soul..haha mcm poyo pula
so bubbye fb..sori u cannot waste my time anymore like before
i need some quality time to improve myself to be a better muslimah
so kawan2, jom berpesta ibadah!





p/s mmg terasa bila shytan dibelenggu..nmpk sgt kau berjaya sebelum ni.heh!dok sane diam2 ah!

missmiza

3 comments:

syem said...

suke gmbo 2..kawen jom! =p

Lyana said...

ALHAMDULILLAH! hehe~

ramadhan kareem miza!

miss you so much :D

miza said...

syami..hang merepek apa??

yana!! yeay! miss u moreeee!! to u too..slmt beribadah! :))