Tuesday, May 17, 2011

thank you seems to be the hardest word

idk what to say, to conclude..kepala baru mcam kne hempap batu bata..thank you mara..
i know, people will say, hey u saba, i know u re strong enough bla3..but then i will reply, x salah kan nak sedeh?huhu
last evening after exam chemistry p5, we were informed that pegawai mara akan dtg pukul 230 ni..hepi sbb nnti bole attack, neves sbb nnti takot kitorg yg kne balik, at the same tym takot, takot itu adelah kata putus yg x bole lg utk negotiate..but i know this time will come and watever it is, we have to face it

bla3..tiada perubahan..everything seems to be not so clear..ntah laa..mcm mane satu organisasi yg besar mcm ni bole mcm wat keputusan tbe2..ye laa tau mayb dorg pon out of sudden punye decision..tp tau x ni melibatkan mase depan anak org..yang paling x suke tu, we have limited choice, with limited time..

serabut! mcm mane nk decide ttg future dlm mase 1 jam?? ya Allah rase teruji giler..choices yang dia bagi is university of charles kat hradec, czech republic which is i have to sit for entrance exam 28hb may ni..2nd aussie yang i have to wait for another setengah taun sbb kemasukannya bln 3 n tu pon bkn trus ke bidang medic, kne wat health science utk setahun..3rd ke Royal Medical College Perak utk 2 thun setengah n then fly ke india utk another 2 tahun setengah tp univrsiti kat india tu x penah denga...nk istikharah pon x sempat..just doa tym asar je laa..huhu..going to LH3 with ak-tak-tau-la-nak-wat-decision-dlm-sejam punye mind..subhanallah..payah nye pathway kami ni..

bile madam rozilla called my name to hear my decision, i was just like..i wanna go back home..x nak jawab x nak jawab..lols..hamiza, 1st choice? err..czech republic..2nd, RCMP..ya Allah xtau laaa ape yg ak decide niii..tatau tatau men cakap je.. -_-

im tired with the drama..when the meeting was over..kepala mcm kene rolling atas tanah dengan bajak..serious mcm nk pecah..exam still going like usual eventhough ade gangguan teknikal ni..lol ni bkn teknikal okeh..ni gangguan jiwa rage sume..ape2 pon wat the best utk a2..miracle might happen, insha Allah



miza, pray harder..Allah sayang awak tau3 :)

p/s ilham bani offer ak jadi model freelancer laa..jom laa trime..hahaha *im out of my mind*


mismiza



6 comments:

amiruddin zaki said...

salam..idk mcm mne bley follow ur blog and all of sudden terbaca post ni mlm ni..Allah gerakkan hati utk blogwalking kat sni kot..

anyway,i'm amir..one of the 2nd year student RCMP..actually pasal university kat india tu,insyaAllah university of vinayaka if im not mistaken..memorandum mmg dah ada..and yg dpt buat twinning insyaAllah next batch july intake(which u're offered) so insyaAllah uni tu diiktiraf..

xtau nape sy kna bgtau semua ni,mcm nak promote kolej sndiri plak..tp blaja kat sini ok insyaAllah..xde masalah sgt..in fact,kalo fully kat msia xbuat twinning pn lg sng..

so nnti kalo dpt offer ke RCMP,buat la istikharah btul2..ok je kat sni..and sorry kalo sy komen xmntk kebenaran..salam~

miza said...

wsalam..btw thanks for responding..yup university vinayaka..awak pon twinning ke? ni da taun brape? hmmm idk..serabot laa :'(

amiruddin zaki said...

sy bdak 2nd year,bru start masuk klas ari ni..batch sy xdpt buat twinning..dpt kat msia ja..jgn pening2,cba solat istikharah..andai kata hati awak berat nak pegi czech kalau dpt nnti,pegi ja..pedulikan kata org lain..dan kalo xdpt apa yg awak nak xsmstinya awak xbagus..cuma Allah dah tetapkan yg lebih baik utk awak..:)

miza said...

huhu..jazakallah amir..anything nnti sy ty awak eh! thanks byk3

Dato' Dr. Nurul 'Afifah :) said...

salam..
sy ade dapat tawaran MARA wat prep program kat MSU untuk g INdia. Ada dalam 20 orang dpt MSU ni under MARA. So, nanti kitorang pun jadi mcmni jugak ke? twinning prog RCMP n uni india?

-just curious. huhuu.-

miza said...

wsalam..before tu, nk ty awak batch bile eh? baru spm ea? emm mungkin x kot..depends pade surat tawaran tu die tlis ape..yg saye ni mule2 mmg kate akan ke india buat full course..at last jadi mcm ni pulak..dlm surat twrn die ade cakap ke twinning ke full course?