Wednesday, June 23, 2010

it is an open secret and sometimes gamble

salam
talking sometimes makes us thinking..yup..satu hr, rase membuak2 mcm air mndidih utk ty my sis..how is it feel to be an adult? i mean lepas-jadi-teenage-punye-budak..ak ty, ngah, taun ni last time adek celebrate birthday yg ade nmbo 1..taun dpan da jd nmbo 2...kite takot la.ape rase ek?*kadang2 anga bleh jd budak-yg-pndai-cakap, instead of being merapu slalu..hehe..she said, haa..tau takot..i ni da 25 mek..euww..byk nyer..somtimes pk..kalau laa tau dlu akan x de keje mcm skang smapi tpakse mohon utk jd cigu, i da lame amek pndidikan, drpd layan kan minat kat bio alam skitar..x de laa buang mase..kalau alert dlu, msti i da buat saving mse keje kat IKU or spital mlake kalau tau perit nye nk kawen..sgt byk duit spend..


huhu..kalau..kalau dan kalau..itu setan punye keje..mestila ak da x ingat tu ayat Quran atau hadis yg mane..sbb ak x istiqamah blaja..tp yg pasti ak penah blaja ayt tu dlu..setan ske bg kite menyesal dengan takdir..supaye kita x redha..huhu..and the next day, ak g breakfast ngn mummy,the same issue was voiced out..and die ckp. ye laa da xde 1 da..mak die lagi laa..ade 5 lagi kat depan..
*haha..mak ni loyar burok pulak* sume bnde kite wat ade risiko nyer..ade pro kont nyer..kalau x bosan laa idop..macam cth kawan adek yg faliq tu, kalau die tau bapak die nk xcident, msti die alang bpk die dtg..tp kalau da ttulis bpk die smpai ajal, ttp akan pegi..same jugak mcm jodoh..kita tau ke die tu jodoh kite..mak ni, knl ayah 2 mggu je..trus tunang..padahal x tau pon die tu ok x , baik ke,ntah2 mandul ker..*ini reality, ak pon pk cmni..hehe* kalo nk pk kan ape jd kat future, smpai bile pon kite x brani nk idop, nk make decision..mcm along, skrg x keje..bkn die tau die akan x keje mcm ni mase dlu..tu laa task name nyer..so kite leh pk nk variasi kan idop..kalo nnti idop kite cmni,pe kite kne wat,idop kite cmtu,pe kite kne wat..






that was from the view of matured ladies..hhaha..yg da lepas lalui branches of lyf..mayb ak x kan laa kot rase mcm anga rase, tym x de keje tu,menyesal plih kos yg kita minat coz insya Allah, kalau x sgkot..dokte x de lagi laa yg x keje..tp kalau sgkot cmne? bile pk pasal future jd mcm OMG, can i stop the time from trus blari2 pegi ke mase depan?huhu..tp sbenanye, kite tpakse brani nak decide..ape jd kalau ak trus stay kat maahad dlu? atau kat SAB tym f1 tu?ak masuk ktt gak ke? ke ak g tingkatan 6 pulak..and thank God i`ve made a right decision so far..bile otak start jd skematic mcm ni, ak start think..da 19 taun, pe yg ak da wat..kalau sultan muhammad al-fateh, mase2 mcm ak ni da jd pglima perang dah..kalau imam syafie, da hafal 30 juz Quran n hadis bebuku2..huhu..x malu ckp laa..bape kerat je surah da aku apal..tdung ni pon, bile tah nk pnjg2 lagi..n onesli dlu blaja quran sunnah, tu cume blaja..mungkin sbb die kne dpt a utk dpt result cntik, so bsunggoh2 laa blaja..tp senang je nk lupe..bak kate kak ain, x blaja ngn ati..blaja ngn otak..sbnanye rase menyesal skang..huhu..dan ak mcm phm nape my fren asek ulang2 je, 'da nk masuk u da'..rase berat kan2?rase mcm da besa nyer..byk nye komitmen..hehe yeke awk pk cmni? great people comes with great responsibilities..nvm..bkn lmbt lagi kan?still can make change..keep holding on..hope umor 20-an ak nnti, byk warna..<3



mood : miza tgh skema, kau bace pon kne skema,jgn ketawe..haha



p/s smlm hr epi petale ke 9 ak..trime kasih kpd yg menjayekan nyer..haha

conversation di atas ade yg di ubah mengikut kesesuaian sbb ak bkn albert eistein yg ingat sume bnde...tp content nye same..*ske ati laa nk eje name ko cmne pon*hehe



mismiza


2 comments:

syem said...

like u said dlu2..'juz follow de flow'..

miza said...

yup..but we must smart to choose which flow to follow..